W 2020 r. obroniłam pracę licencjacką pt. "Dietoterapia w wybranych zaburzeniach metabolizmu glukozy ze szczególnym uwzględnieniem reaktywnej hipoglikemii poposiłkowej".
Pewność rośnie wraz z wiedzą, ale i też świadomość, że można lepiej i więcej, dlatego cały czas poszerzam wiedzę biorąc udział w konferencjach i szkoleniach. Dzięki wiedzy tu zdobytej mogę wspierać w odpowiedni sposób wyrównanie gospodarki biochemicznej i pomagać przywrócić sprawne działanie układu immunologicznego.
Podczas konsultacji nie tylko analizuję badania, słucham także co mówi pacjent, co go zajmuje, w jaki sposób żyje, bo ta jakość życia - sen, praca, relacje, otoczenie ma istotny wpływ na nasze zdrowie, łącznie ze stosowaną w domu chemią do czyszczenia i kosmetykami, które aplikujemy codziennie przez skórę. Najczęściej przyczyna choroby leży właśnie w tych podstawach, które zaniedbujemy latami. Czasem wystarczą drobne modyfikacje w diecie, czy odstawienie toksycznych kosmetyków, żeby znacząco poprawić samopoczucie.